Sultangazi Kan Bağışında Yine Türkiye Birincisi Oldu !.

Haber/ Hasan Tik Pandemi sürecinde azalan kan stokları nedeni ile son zamanlarda Türk Kızılay'ına yapılan kan bağışı kampanyalarına olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Tüm Türkiye'de bir çok noktada kurulan Kızılay çadırları aralıksız olarak kan bağışı toplamaya devam ederken Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında da yine yerini aldı ve haftasonu sokaga çıkma yasağına rağmen bu yasaktan muaf sayılarak kan bağışı kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar soluğu Kızılay çadırında aldı.

Daha evvelde haberini yaparak Sultangazi halkının bu konuda nekadar hassas ve duyarlı olduğunu aynı zamanda Türkiye genelinde yapılan çalışmalarda ard arda bağış rekoru kırdığını siz değerli okurlarımıza duyurmuştuk. Bu defa yine bir rekora imza atarak Türkiye birinciliğini elde eden Sultangazililer aynı zamanda birde dayanışma örneği sergileyerek adeta gönülleri feth etti. 

Pazar günü Sultangazi'de biri 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında diğeri ise Sultançiftliği İvat Turhan İlköğretim okulu bahçesinde olmak üzere aynı anda iki noktada birden kurulan Kızılay çadırlarına Sultangazi'li vatandaşların ilgisi yine yoğun oldu. Son zamanlarda bazı mahalle muhtarlıkları ve   sivil toplum kuruluşlarınında destek verdiği kampanyaya bu hafta ise Sultangazi'nin sevilen simalarından DİN-BİR-DER İstanbul şube başkanı vede aynı zamanda Sultançiftliği Mevlana camii imamı olan Süleyman Özcanlı ev sahipliği yaptı.

Sempatik yapısı ve güler yüzlülüğü ile tanınan Özcanlı çorbada tuzumuz bulunsun misali bağışlanan her kan 3 can kurtarır diyerek duyuru yapıp bir kampanya başlattı ve Özcanlı'nın sevenleri deyim yerinde ise kan bağışı noktasına akın etti. Düzenlenen kampanyaya vatandaşların yanı sıra başkan Ali Mert öncülüğünde (SUYGİAD) Sultangazi Yerel İşadamları Derneği, Demokratik Sol Parti (DSP) Sultangazi ilçe başkanı Tarık Ersoy ve yönetimi, Sultançiftliği mahallesi muhtarı Ali Özkan, Hacı Şükrü Camii imam hatipi Hayrettin Arslan, Osmanlı Mescidi imamı Abdussamed Altuntaş, Sultançiftliği Yeni Cami imami Eyüp Karaaslan ve bir çok sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar destek verdi.

Saat 12:00'da başlayan kan bağışı kampayası saat 19:00'da sona ererken 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında 139 ve Süleyman Özcanlı öncülüğünde ise 211 olmak üzere toplam 350 ünite kan bağışı toplandı Özcanlı sosyal medya hesabından ise bir teşekkür mesajı yayınlayarak şu ifadelere yer verdi.

"Din Görevlileri Birliği Derneği İstanbul Şubesi ve Sultangazi Kızılay Şubesi olarak İvat Turhan ilkokulunda 211 Sultangazi Meydanda ise 139 Toplamda 350 kişi kan bağışında bulunarak bugünün Türkiye 1.ciliğini elde ettik Elhamdülillah yaşanan sıkıntı ve olumsuzluklara rağmen bizleri kırmayıp destek veren herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun unutmayın 1 ünite kan 3 hayat kurtarır" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2020, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER