Sultangazi'li Çocuklara Muhtar Amcalarından Kek Ve Meyve Suyu İkramı.

Haber/ Hasan Tik

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken 4 Mayıs'ta yapılan kabine toplantısının ardından normal hayata dönüşün kademe kademe başlatılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma izinlerinin ne zaman ve ne şekilde olacağı konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Yaptığı basın açıklamasının ardından ilk izini 65 yaş üstü vatandaşlara veren Erdoğan 20 yaş altı için ise sokağa çıkma izinlerinin 0-14 yaş ve 15-20 yaş olmak üzere iki ayrı periyotta olacağını belirtmişti.

Bu kapsamda 0-14 yaş arasında bulunan çocuklar bugün uzun bir aranın ardından Park ve bahçelere çıkarak oyunlar oynayıp eğlenmenin tadını çıkardılar.

Yaklaşık 535.000 nüfusu bulunan Sultangazi'nin büyük bir kısmını ise çocuklar oluşturuyor bu nedenle Sultangazi'nin birçok mahallesi'nden parklarda oynayan çocukların video ve görselleri siz değerli takipçilerimiz tarafından bize ulaştırıldı.

Eski Habibler mahallesi'nde yaşayan çocuklar ise diğer mahallelerdeki arkadaşlarına göre biraz daha şanslıydılar gerekçesi ise muhtar amcalarının kendilerine yaptığı jest.

Eski Habibler mahallesi muhtarı Osman Avcılar uzun bir aranın ardından bugün mahalle parkına oyun oynamak için gelen 250 çocuğa kendi imkanları ile kek ve meyve suyu ikramında bulundu.

 Muhtar Avcılar yaptığı açıklamada ise şu cümlelere yer verdi. "Bilindiği üzere çocuklarımız uzun bir süredir coronavirüs nedeni ile sokağa çıkamayarak oyun ve eğlenceden mahrum kalıyorlardı ancak Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklama ile bugün saat 11 ile 15 arasında dışarıya çıkarak parklarda oyun oynamanın ve eğlenmenin tadını çıkardılar bizde mahalle muhtarlığı olarak çocuklarımızın bu mutluluğuna ortak olmak ve sevindirmek için kendi imkanlarımız ile 250 çocuğumuza kek ve meyve suyu ikramında bulunduk inşallah tez zamanda bu virüs belasından kurtuluruz ve yeniden çocuklarımız hem okullarına dönerler hemde parklarda oyun oynamanın tadını çıkarırlar diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER