Sultangazi'li Gençler Çin Zulmüne Dur Dedi

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik insanlık dışı uygulamaları,Sultangazi'li Ülkücü Gençler tarafından protesto edildi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protesto ellerinde taşıdıkları Doğu Türkistan ve Türk bayraklı yürüyüş ile başladı. Sultangazi İsmetpaşa mahallesinden başlayan yürüyüş ilçenin en yoğun caddesi olan Eski Edirne Asfaltı üzerinden devam ederek Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler meydanında son buldu.


Yürüyüş esnasında gençlerin attığı Kahrolsun kızıl Çin, Bir gece ansızın gelebiliriz, Ne mutlu Türk'üm diyene, Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan gibi sloganlar bölge halkı ve esnaf tarafından ıslıklar ile destek bulurken bazı vatandaşlar ise yürüyüşe katılarak destek verdi. Ardından bir basın açıklaması yapan Ülkücüler: '' Doğu Türkistan'da Soykırım Var "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur." Zulme sessiz kalma! Hep birlikte Doğu Türkistan'daki katliamı durduracağız.


Şu an Çin Dünya'nın gözleri önünde Doğu Türkistan'a zulüm hatta soykırım yapmaktadır buna karşı insanlar, topluluklar, kurumlar, hükümetler, hak savunucuları susmaktadır bu hareket zalimlere taviz vermekte ve olayı önüne geçilemez bir hale getirmektedir görüntüleri, videoları daha biz izleyemiyorken asıllarını yaşayan insanlara sağır kalmak, bizim insanlığımıza yakışmamaktadır.


Biz biliyoruz ki "Zulme sessiz kalan zulmu yapan gibidir."


İslam coğrafyası, Suriye'de savaş, Mısır'da siyasi kaos ve katliamlar, Burma'da Budist çetelerin terörü ile zor günler yaşarken, Çin zulmü altında ezilen Doğu Türkistan'daki Uygurlar ise dünyanın sessizliğinin gölgesinde yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor bizde müslüman Türk milleti olarak soydaşlarımıza yapılan bu zulme sessiz kalmayacağız varolsun katil Çin'in baskısı altında zulüm gören doğu Türkistan kahrolsun katil Kızıl Çin. '' şeklinde açıklama yaptılar gurup basın açıklamasının ardından dağıldı.


Haber/ Hasan Tik

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER