Sultangazi'li MİNA' nın Bu Hareketi Ayakta Alkışlanır !.

Haber/ Hasan Tik İzmir'in Seferihisar ilçesinin açıklarında yaklaşık 1 ay gibi bir süre önce meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Devletin tüm imkanları ile bölgeye adeta akın ettiği süreçte birçok yardım kuruluşu STK ve özellikle de vatandaşların bölgeye ulaştırdıkları yardımlar İzmir'de yaşayan vatandaşların bir nebze de olsa şu zorlu süreci daha rahat geçirebilmelerine imkan sağlıyor.


Yaşanan bu üzücü depremin ardından bir güzel haber de Sultangazi ilçemizden geldi.

Depremin yaşandığı ilk saatlerde hızlı bir şekilde organize olarak bölgeye intikal etmek için yola çıkan SAK-E (Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi) bir hafta gibi süre bölgede çalışmalara katılmış ve enkaz altından birçok vatandaşımızın sağ olarak kurtarılmasına yardımcı olmuştu.

Bununla beraber düzenlenen yardım çalışmaları halen devam ederken bu defa Yayla mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki 3. Sınıf öğrencisi Mina Cantürk isimli kız çocuğu haber bültenlerinden izleyerek etkilendiği deprem sonrası yardıma muhtaç aileler için kendi yaşadığı mahallede bir çalışma başlatarak mahalle esnafından yardım topladı.

8 yaşındaki Mina Cantürk topladığı 820 TL tutarındaki parayı önceki gün Türk Kızılayı Sultangazi şubesi müdürü Kubilay Öztürk'e teslim etti.

Küçük Mina annesi ile birlikte geldiği Türk Kızılayı şubesinde yapmış olduğu çalışma hakkında şube müdürü Kubilay Öztürk'e bilgi vererek teslim ettiği paranın özellikle haber bülteninde kameralara yansıyan enkaz altında kalmış bir çocuğun ailesine teslim edilmesini rica etti.

Türk Kızılay'ı şube müdürü Kubilay Öztürk, küçük Mina'yı tebrik ederek çok güzel bir hareket başlattın ve çok güzel bir iş başardın İzmir depreminde zarar gören ailelerimize yardım için bağış topladın toplamış olduğun bağışları Türk Kızılayı Sultangazi şube müdürlüğümüze getirdin biz de senin aracılığın ile bu ailemize senin bu güzel kalbinin ve yüreğinin tercümanı olarak inşaallah ileteceğiz bunun hem ülkemize hem de Sultangazi'mize ve de tüm dünyadaki insanlara örnek olması bağışçılarımız ın artması bu tür yardım faaliyetlerine kendi öz duygularını da katarak yardımda bulunmalarına vesile oluyorsun bu nedenle sana bir kez daha teşekkür ediyorum hem seni, hem anneni, hem de babanı ayrıca kutluyorum İyi ki varsın Mina sözlerine yer verdi.

Küçük Mina ise Kızılay Sultangazi şube müdürü Kubilay Öztürk'e verdiği bilgide bu çalışmayı başlattığımda ilk önce annem ile paylaştım ve daha sonra mahalle muhtarımız ile görüşerek kendisinden izin aldım sonra da yağmurlu hava olmasına rağmen mahallemizdeki esnafları gezdim İzmir'deki depremzedeler için yardım topladığmı söyledim onlar da bana destek verdiler bende daha önce kumbaramda biriktirdiğim 50 TL paramı üzerine ekledim ve size getirdim ifadelerine yer verdi.


Kızılay şube müdürü Kubilay Öztürk küçük Mina'dan 820 TL'yi makbuz karşılığında olarak en yakın süre içinde aileye ulaştıracaklarını ifade etti ve ardından Türk Kızılayı olarak bizim sahada çalışan gönüllü arkadaşlarımız var ve bunlarda yaş sınırlaması yoktur 7'den 70'e Türkiye'de herkes Kızılay gönüllüsüdür bizde Yayla mahallesi'nin ve Sultangazi'nin en genç Kızılay gönüllüsü olarak seni İlan ediyoruz Mina artık bizim Yayla mahallesi'ndeki en genç Kızılay gönüllümüzdür hayırlı olsun Mina cümlelerini kullandı.

Müdür Öztürk küçük Mina'yı ayrıca göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle onurlandırarak birde teşekkür belgesi takdim etti.

Bizler de Sultangazi'nin Cep Televizyonu MERCEK TV olarak böyle hayırlı bir evlat yetiştirdikleri için Mina'nın ailesini tebrik ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2020, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER