Sultangazi'li Öğretmen'den Yalan Haber Hakkında Basın Açıklaması !.

Haber/ Hasan Tik Geçtiğimiz gün Yeniakit.com.tr isimli haber sitesinde yayınlanan ve Sultangazi'de bir ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenin öğrencileri Hristiyanlık dinine özendirdigine yönelik haberindeki iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Sultangazi'li Öğretmen'den Yalan Haber Hakkında Basın Açıklaması !.

Skandal iddianın ortaya atılmasına neden olan fotoğrafı Yeniakit.com.tr ihbar hattına bir velinin ulaştırdığını iddia ederek paylaşan haber sitesi öğretmenin sınıfındaki öğrencilerle birlikte "Hristiyanların dua etme şekli ile poz verdiği gözlendi" şeklinde haber yaparak aynı zamanda haber sitesine konuştuğu iddia edilen öğrenci velisininde, "Fotoğrafı okulun sosyal medya hesabında gördüm. Gözlerime inanamayıp çocuğuma sordum bana öğretmeninin Hristiyanlığı anlattığını söyledi." iddiasını ortaya atmıştı.

Başta Sultangazi olmak üzere ülke gündemine adeta bomba gibi düşen haber hakkında tarafımıza ulaşarak yapılan bu haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Sultangazi'li öğretmen Mercek Tv'ye önemli açıklamalarda bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Sultangazi'li öğretmen verdiği bilgide öncelikle yaşanan bu üzücü durum hakkında iftira ve komploya uğradığını haberin içeriğinde bahsedildiği gibi öğrencilere Hristiyanlık dininden bahsettiğim iddiası kesinlikle söz konusu değildir ve gerçeği yansıtmamaktadır aksine yayınlanan fotoğraftaki görselin iddia edildiği gibi Hristiyan dinine yönelik özenti durumu değil öğrencilerin kendilerini savunmalarına yönelik bir uzak doğu sporunda yapılan müsabaka sonucu selamlama şekli olduğunu ifade etti.

Mağdur öğretmen ayrıca haberi yapan haber sitesi hakkındada avukatı aracılığı ile dava açıldığını ve yaşadığı mağduriyet nedeni ile tüm yasal haklarını kullanacağını belirterek kendisininde konunun takipçisi olacağını belirtti.

Sultangazi'nin Cep Televizyonu MERCEK TV olarak bizlerde değerli öğretmeninizin yaşamış olduğu mağduriyet nedeni ile öncelikle kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ileterek konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER