Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi Tozdan Geçilmiyor

Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi Tozdan Geçilmiyor

Haber/ Hasan Tik

Sultangazi'de uzun yıllardır devam eden taş ocaklarından kaynaklı toz problemi Cebeci mahallesi halkı ve vatandaşlar tarafından bir çok defa protesto edilirek ulusal basında gündem olmuştu.

Cebeci mahallesinde ikamet eden vatandaşların en büyük sorunlarından birisi olarak görünen taş ocaklarından kaynaklı oluşan toz bulutları mahalle halkının sağlığını ciddi manada tehdit ederken buna benzer bir durum ile şimdide Malkoçoğlu mahallesinde yaşayan vatandaşlar karşı karşıya.

Geçtiğimiz kurban bayramında kurbanlıkların satılması için kullanılan alanda bayramın sona ermesi ile beraber başlatılan çalışma mahalle halkı tarafından tepki çekmeye başladı. Çevre yolu bağlantı güzergahlarının düzenlenmesi amacı ile çalışan hafriyat kamyonları ve iş makinalarının neden olduğu toz bulutları kuzeyden esen rüzgarın etkisi ile hemen karşısında bulunan Malkoçoğlu mahallesine kadar ulaşarak bölgede yaşayan vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiye göre özellikle Eski Edirne Asfaltı üzerinde ve yakın çevresinde ikamet eden ev kadınları aşırı toz olması nedeni ile balkonlara çamaşır asamadıklarını ve aynı zamandada balkon kapısı ve pencereleri açamadıklarını belirttiler mahalle halkı çalışmaların bir an önce sona erip normal yaşantılarına dönecekleri günü sabırsızlık ile bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2019, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER