Turgut Güler'den Kurban Bayramı Mesajı

Turgut Güler'den Kurban Bayramı Mesajı

Yayla mahallesinin sevilen simalarından aynı zamanda geçmiş dönem muhtar adayı Turgut Güler  yayınladığı Kurban Bayramı mesajında su cümlelere yer verdi.

Bayramlar her ne kadar ‘nerde o eski bayramlar’ söylemleriyle geçse de yine insanlar arasında ve insanlığın kaynaşması, bütünleşmesi, birlik ve beraberlik içinde olması için güzel bir vesile kaynağı…

Bizler şimdilerdeki bayramlarda çocukluğumuzun tadını bulamasak da örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin ölçüsünde bu bayramları yaşamak yine de çok önemli.

Günümüzde yaşadığımız bayramları gelecekteki nesillere de tıpkı şuan iç çekerek dediğimiz ‘Nerde o eski bayramlar’ cümlesini çok kurağız gibime geliyor.

Sevdiklerimizle bir arada olmak, güzel anılar paylaşmak bayramların bıraktığı kalıcı izlerdir.

Türkiye’de bayramların anlamı ve amacı her yerde aynı olsa da kutlanması ve yaşanması da farklı farklıdır.

Mahalle camiinde bayram namazından sonra büyük küçük herkesin tek tek bayramlaşması, kucaklaşması ve birbirlerine iyi temennilerde bulunması gerçekten görülmeye değer bir tablo.

Bu amaçla eski ve yeni nesli kaynaştırmak ve mahallemizin değerlerinden uzaklaşmadan gelenek ve görenekleri ayakta tutmamız lazım…

Ben de bir karslı olarak hem doğudaki bayramlaşmayı bilirim hem de batıdaki bayramlaşmalarda bulundum. Gelenek ve görenekler her ne kadar farklı olsa da ortak değerlerin aynı olduğu,  bayramın ve bayramlaşmanın çok güzel izler bıraktığına şahit oldum.

Bu duygularla tüm inananların Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Esen Kalın…

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2020, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER