Üvey Evlat Merkez Habibler Molozcuların Adresi Oldu.

Üvey Evlat Merkez Habibler Molozcuların Adresi Oldu.

Bünyesinde barındırdığı yeşil ve ormanlık alanları ile özellikle arazi mafyalarının gözdesi haline gelen Merkez Habibler mahallesi aynı zamanda uzun yıllardır kaçak hafriyat ve moloz dökümü yapan kamyoncuların da uğrak noktasıydı.

Günümüze geldiğimizde ise her ne kadar geçmiş yıllara nazaran eskisi kadar olmasada zaman zaman buna benzer durumlar maalesef yaşanıyor.

Özellikle 2018 yılı Ekim ayının son günlerinde ormanlık alana bırakılan ve boya imalatında kullanılan kimyasal olduğu anlaşılan atık nedeniyle mahalle bir kez daha gündeme gelmiş ve ulusal basında sıkça yer almıştı. Bazı mahalle sakinlerinin kameralara vermiş olduğu bilgilerde ise kaçak hafriyat dökümünden yana dertli oldukları ve yeşil alanları ile birçok vatandaşın gözdesi olan Merkez Habibler'in Sultangazi'nin üvey evladı olarak nitelendirildiği ve tahrip edilmek istendiği açıklanmıştı.

ÖNCE KİMYASAL SONRA MOLOZ

Mahalle halkının bir çok defa tepki gösterip zaman zaman ise kaçak hafriyat dökümü yapan kamyonların önünü kesmek için yaptığı eylemler maksadına ulaşmış ve uzun zamandır buna benzer olaylar yaşamıyordu.

Ancak geçtiğimiz akşam ormanlık alana döküldüğü görülen ve bir kez daha tepkilere neden olan bölge yeşil alanları korumak ve doğa tahribatını engellemek için büyük bir çaba gösteren mahalle sakinlerinden Hakan Taşçı ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile vatandaşlardan bölgenin temizlenmesi adına talepte bulundu.

Taşçı yaptığı paylaşımda ise şu cümlelere yer verdi;

"Bu molozu buraya atan insanlıktan nasibini alamamış, şereften yoksun karaktersiz. 
Elbet bir gün yakalanacaksın....
Daha önce buraya kimyasal atık dökmüşlerdi...
Arkadaşlar mahallemizde burnumuzun dibinde böyle bi doğa harikası yerimiz var ve biz burayı koruyamıyoruz. 
Yazıklar olsun bize.
Pazar günü saat 14.00'da mahallemdeki gençleri MINTIKA TEMİZLİĞİ İÇİN 2728 sokak girişine bekliyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER