Vatandaşların kayıtsız kalmadığı kampanyada Sultangazi rekor kırdı

Türk Kızılay'ı ile ortak olarak düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Haber/ Hasan Tik İHLAS HABER AJANSI

Türk Kızılay'ı Sultangazi şubesi ve   (DİN-BİR-DER) Din Görevlileri Birliği Derneği İstanbul şube başkanlığı tarafından ortak olarak yürütülen kampanya kapsamında yeni bir Türkiye rekoru kırıldı.

En son geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen kan bağışı kampanyası ile 351 ünite bağış ile kırılan rekorun ardından bu defa haftasonu Sultangazi İvat Turhan ilk öğretim okulu bahçesinde gerçekleştirilen yeni bir bağış kampanyası ile 327 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. Kampanyaya Sultangazi'li vatandaşların yanı sıra ilçe siyasetinden önemli isimler ve bir çok sivil toplum kuruluşuda destek verdi.

Kampanyaya ev sahipliği yapan (DİN-BİR-DER) Din Görevlileri Birliği Derneği İstanbul şube başkanı Süleyman Özcanlı, "Kızılay ile birlikte ortak olarak bu organizasyonun ikincisini icra ediyoruz bu güzel kampanyaya katılarak destek veren dostlarımıza, stk ve mülki amirlerimize teşekkür ediyorum inşaallah bu güzel çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Sultangazi Belediye başkanı Av. Abdurrahman Dursun'da bağış alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve vatandaşlar ile sohbet etti. Dursun, "Sultangazi'de bu kampanya belirli haftalarda devam ediyor ve Sultangazi'li komşularımız oldukça rabet gösteriyorlar her  kampanyada Kızılay görevlilerinin  bize vermiş oldukları bilgiye göre Sultangazi'de ciddi manada kan bağışı yapılmakta bu nedenle komşularımıza gönülden teşekkür ediyorum bunların hepsi bir sosyal sorumluluk projesidir" dedi.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, "Sadece Sultangazi ve İstanbul ilçeleri değil Türkiye genelinde kırılan rekorların sahibi olan bir etkinlik Kızılay başkanımıza bu hususta çok teşekkür ediyorum bugünkü hedefimiz kendisininde deyimi ile dünya rekoru kırmış olacağız" dedi.

Kampanya süresince bağış gerçekleştirmek için alana gelen misafirlere aynı zamanda gün boyunca yemek ve çay ikramı gerçekleştirildi. Sultangazi Belediye başkanı Av. Abdurrahman Dursun ise bağış esnasında babasına destek veren küçük bir kız çocuğuna oyuncak bebek hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER