Yaya Geçidinde Yolcu İndirip Bindiren Sürücüler Kazaya Davetiye Çıkarıyor !.

Haber/ Hasan Tik Sultangazi'nin en büyük sorunlarından birisi de dolmuş şoförlerinin bazı bölgelerde yolcu indirip bindirmek için belirlenmiş alanlarının olmaması.

Yaya Geçidinde Yolcu İndirip Bindiren Sürücüler Kazaya Davetiye Çıkarıyor !.

Her ne kadar dolmuş şoförleri hakkında zaman zaman bazı kural ihlallerinden ötürü şikayetçi olsakda onlarında kendilerine göre zaman zaman haklı oldukları yönleri yok değil.

Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında bulunan ve bir türlü açılışı gerçekleştirilemeyen meşhur çorba çeşmesinin hemen yanı başındaki Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan ve hergün binlerce vatandaşın kullanmak zorunda olduğu yaya geçidi her geçen gün tepkilere neden oluyor.

Vatandaşda Haklı Dolmuşçuda

Olaya her iki taraftan da baktığınızda hem yayaların hem de dolmuş şoförlerinin haklı olduğunu görmek mümkün keza yaya geçidinin bulunduğu alan aynı zamanda dolmuşların yolcu indirip bindirdiği alan olarak da biliniyor bunun en büyük sebebi ise alanda dolmuş şoförlerinin yolcularını indirip bindirecekleri ve kendileri için ayrılmış bir alan olmaması.

Kazaya Davetiye Çıkarıyor

Geçtiğimiz yıllarda Sultangazi'de buna benzer sebeplerden dolayı içerisinde dolmuş şoförlerinin de yer aldığı ölümlü trafik kazalarının yaşandığı bilmekte haberimize konu olan noktada da aynı şekilde dolmuş bekleme alanı olmadığı için ve cadde üzerine farklı araçlarında park etmesi nedeniyle yanaşacak yer bulamayan dolmuş şoförleri yaya geçidi üzerinde yolcularını indirip bindirmek zorunda kalıyor.

Vatandaşlarda Tepkili Sürücülerde

Haberimizi yapmak için fotoğraf karesi aldığımız bölgede bekleyen vatandaşlar yaya geçidini kullanmakta güçlük çektiklerini belirtirken dolmuş bekleyen vatandaşlar ise başka bir bekleme alanı olmadığı için bu alanda dolmuşa binmek zorunda bırakıldıklarını ve aynı şekilde dolmuş sürücüleri de kendilerine ayrılmış bir alan olmadığı için ve en uygun yer olarak görünen yaya geçidi üzerinde yolcu indirip bindirmek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Buradan hem vatandaşın hem de dolmuş şoförlerinin sesi olmak adına sayın yetkililere sesleniyoruz lütfen kimsenin burnu dahi kanamadan bu bölgeye dolmuş şoförleri için yolcu indirme ve bindirme alanı belirlenerek bir çalışma yapılsın.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2020, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER