Türkiye’nin 17 Yılda Geldiği Nokta.

Sayın Cumhurbaşkanı ara sıra dile getiriyor.”DAVA” diye. Hiç düşündünüz mü Dava nedir? Akp seçmenleri ekonomik krize rağmen biz davaya inanmışız. Ekonomi ve diğer şartlar bizi ilgilendirmez diyorlar. Ülke bütün komşuları ile kavgalı. Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünden oldukça uzağız. Mısır ile Müslüman Kardeşler Suudi Arabistan ile Cemal Kaşıkçı Suriye ile Stratejik derinlik İran ile Rıza Zarrab Yunanistan, Rusya,Irak ve diğer ülkeler ile iletişim eksikliğinden Türkiyenin çıkarlarını koruyamıyoruz.

Eğitim; Çocukların bütün derslerde Türkiye ortalaması 3-4 net. Öğretmenler ücretli. Sağlık; Hastanelerin hali içler acısı. Türkiye özel hastane cenneti. Parası olan tedavi olur. Parası olmayan ölür. Ekonomik kriz had safhada işsizlik önemli boyutta gençler işsiz ve karamsar. Gelelim konu başlığımıza yani DAVA ya Ülkede sistem değişti. Tek adam iktidar oldu. Bakanları atıyor, Kararname çıkarıyor, Rektör atıyor, Hakimler Savcılar Kurulunu atıyor, Anayasa Mahkemesi üyelerini atıyor, Yargıtay, Sayıştay üyelerini atıyor.

Kurumların başkanlarını, müdürlerini atıyor. Hatta kendisini Varlık Fonu Başkanı atadı. Damadını Hazine Bakanı atadı. Davayı merak ettiniz dimi? DAVA Halifeliktir. Bütün İslam coğrafyasını dizayn edebileceğimizi düşünüyorlardı. Dava çöktü. Şimdi Ülkemizin bir Irak, Suriye, Libya olmasından korkuyoruz. Ülke borç içindeyken; Suriyelilere harcadığımız 37 milyar doların yanında kaybedilen ticari kaybımız ve şehitlerimiz de cabası. Gördünüz mü DAVA uğruna neler kaybetmişiz. Geçmiş Olsun.

 

YORUM EKLE